Wat is SSL?

Secure Sockets Layer (SSL) is een encryptie protocol dat de communicatie tussen computers (zoals bijvoorbeeld op het internet) beveiligt.

Wat is responsive webdesign?

Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Bron: wikipedia

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization (Zoekmachineoptimalisatie) en is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden en trefwoordcombinaties. Aangezien een vermelding in die organische resultaten gratis is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachineadverteren.

Bron: Wikipedia

Wat is WordPress?

WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS) waardoor de gebruiker op een relatief eenvoudige wijze de inhoud (content) kan wijzigen en/of aanvullen zonder dat daar technische kennis voor vereist is. WordPress maakt gebruik van de programmeertaal PHP. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database.

Templates
WordPress heeft de mogelijkheid om meerdere templates te installeren en tussen deze te wisselen. Templates zorgen ervoor dat het uiterlijk en de functionaliteit van WordPress wordt veranderd. Templates kunnen worden geïnstalleerd via het “Dashboard” of door het te uploaden via FTP.

Plug-ins
Een van WordPress’ populairste mogelijkheden is de rijke aanwezigheid van plug-ins. Deze stellen de gebruikers en ontwikkelaars in staat om nieuwe mogelijkheden toe te voegen aan WordPress. Er zijn anno 2016 meer dan 43.000 plug-ins in de WordPress.org-database.

Widgets
Widgets zijn kleine functionaliteiten die gebruikers op hun website-sidebar en -footer kunnen zetten door middel van een drag-and-drop-systeem. Widgets kunnen een slideshow, een zoekbalk, een blogarchief of inschrijfformulier voor een nieuwsbrief etc. bevatten.

Bron: wikipedia

Wat omvat het basis hostingpakket?

Het basis hostingpakket omvat?

Er is een eenmalige opstartkost van €150. Daarna kost dit hostingpakket €59 per jaar. Optioneel kunnen er extra domeinnamen geregistreerd worden.  Prijs kan verschillen per type domeinnaam.  De meest gebruikte (zoals .be, .eu,…) kosten per jaar €25.

Wat omvat het basispakket voor een website en wat kost het?

Het basispakket omvat:

 • Een basiswebsite, gemaakt in het Content Management Systeem WordPress, bestaat uit en homepagina en maximaal 4 extra pagina’s. Voor de 4 extra pagina’s kan u kiezen uit:
  • Statische pagina: met met afbeeldingen en tekst
  • Berichtenpagina: blogpagina waarop u nieuwtjes, promoties,… kan aankondigen en waarop uw sitebezoekers (indien u dit toestaat) kunnen op reageren, sharen op social media,…
  • Fotopagina: met afbeeldingen waar al dan niet een link naar een andere pagina aan gekoppeld is
  • Contactformulier: pagina waar sitebezoekers u een bericht kunnen versturen naar uw e-mailadres.
  • Adresformulier: pagina met u adresgegevens op en waarop google maps geïntegreerd is
 • Training om achteraf zelf de inhoud van de site te kunnen aanvullen/wijzigen
 • Responsive webdesign zodat uw site er goed uitziet op diverse devices (laptop, tablet, smartphone,…)
 • SEO om vlugger gevonden te worden op zoekmachines zoals google, bing,…
 • Link naar de sociale media (Facebook, twitter, google+,…) waar u gebruik van maakt. Zodat de inhoud van uw site (berichten, foto’s,…) eenvoudig gedeeld kunnen worden door de bezoekers van uw website.

De kostprijs van dit basispakket is €400 als u zelf de teksten, foto’s, logo’s aanlevert voor de website.

Ontwerp van bijvoorbeeld een logo valt buiten het basispakket.  Tegen een meerprijs kunnen ook meer complexe modules, zoals een webshop toegevoegd worden aan u website.  Vraag gerust vrijblijvend een offerte op.

Wat is een Content Management Systeem (CMS)?

Een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (contentmanagement). Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system (inhoudbeheersysteem).

Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen. Een CMS is vooral van belang voor websites waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft, en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers. De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS. Een bekende variatie op het CMS is bijvoorbeeld de weblog.

Bron: wikipedia